Articole

Filantropia Ortodoxă: Pachete de sărbători pentru familii nevoiașe, copii orfani, pacienți, deținuți

Asociația Filantropia Ortodoxă – Filiala Bistrița-Năsăud, prin Cantina socială ”Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița, oferă zilnic, de luni până vineri, masa de prânz unui număr de peste 80 de persoane, iar în ajunul marilor sărbători de peste an oferă ajutoare consistente familiilor nevoiașe din județ.

Au fost oferite pachete cu alimente de bază și produse tradiționale pentru perioada Crăciunului, produse medicale, produse de igienă, haine, încălțăminte, dulciuri și jucării pentru cei mici.

Președintele asociației, pr. Marius Pintican:

”S-au oferit pachete unui număr de peste 280 de familii aflate în evidenţele noastre, pachetele cântărind între 20 şi 30 de kilograme, în funcţie de numărul de membri din fiecare familie, cu un total de peste 1.000 de persoane și 7 tone de alimente, astfel încât nimeni nu a plecat și nu va pleca neluat în seamă de la noi. Produsele oferite sunt din colectele organizate de Preacucernicii Preoți din Protopopiatele Bistrița, Beclean și Năsăud și din donațiile bunilor noștri creștini din municipiu, care sprijină permanent activitatea noastră.

Un rol foarte important în ceea ce privește aprovizionarea îl are și postul de radio Renașterea, care prin genericul „Puținul tău poate însemna mult pentru cei care nu au”, susține activitatea cantinei și a celor 10 proiecte desfășurate de noi.

Prin urmare, am venit în ajutorul celor 80 de familii aflate în situații de dificultate de la Cantina socială ”Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița, Piața Unirii nr. 9. Au primit daruri bogate și cei 34 de pacienți dializați pe care îi transportăm zilnic din întreg județul la secția de Hemodializă a Spitalului Județean din Bistrița.

VEZI ARTICOLUL IN PRESA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *