MESAGERUL

94 de bistriţeni cunosc adevărata valoare a unei mese calde. O primesc marţea

În data de 8 mai a început şi la Bistriţa activitatea Asociaţiei „O masă caldă”, o mână de voluntari oferind săptămânal, gratuit, o masă caldă pentru 94 de persoane (deocamdată), în fiecare zi de marţi.


Coordonatoarea proiectului în Bistrița este Gela Neamţu, alături de care mai sunt implicate Nicoleta Butuza, Mariana Ispravă şi Amalia Dâmbu. După cum ne-a comunicat Gela Neamțu, scopul asociaţiei este, în primul rând, ajutorarea celor care pur şi simplu au nevoie de acest ajutor, o porţie de mâncare, dar şi creșterea responsabilității față de aproapele și a spiritului civic.
Deja există bistrițeni care se oferă să gătească în cadrul proiectului, iar alții cu posibilități oferă alimente. Cele 94 de porții de mâncare revin, în număr de 35, unor copii care beneficiază de atenţia Fundaţiei „Inocenţi” în cadrul unui program „after school”, iar restul de porții, unor familii nevoiașe cu mulți copii.
Există seriozitate și responsabilitate deplină privind gătitul hranei, alimentele perisabile achiziționându-se în ziua în care se gătește, ne-a mai spus Gela Neamțu.
Grupul bistrițean beneficiază de susținerea preotului Marius I. Pintican de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru, Pavel și Andrei”, care le pune voluntarelor la dispoziţie bucătăria Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” – Filiala Bistriţa-Năsăud, pe care o coordonează ca preot misionar. Porţiile de mâncare se livrează în caserole, pe care beneficiarii le ridică de la Asociaţia „Filantropia Ortodoxă”, de lângă protopopiat, sau acestea sunt ridicate de cineva în numele lor.

Amintim că proiectul a demarat în urmă cu 2 ani, când un grup de voluntari din Cluj a început să gătească o masă caldă pentru cei care au nevoie. Modelul a fost preluat de alţi voluntari, în prezent funcţionând cinci „cantine” în trei oraşe ale țării, Bistrița, Bucureşti şi Cluj-Napoca, prin intermediul cărora se oferă aproximativ 400 de mese calde.
Proiectul se bazează exclusiv pe voluntariat şi donaţii. Bistriţenii care doresc să ajute pot să se înscrie ca voluntari la adresa omasacaldabistrita@gmail.com sau să contribuie cu donaţii la Asociaţia „O masă caldă”: RO 78BTRLRONCRT0292723301, CUI 34407182.

Articol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *