Centrul Rezidențial pentru Vârstnici „Sf. Zaharia și Elisabeta”

Centrul Rezidențial pentru Persoanele Vâstnice ”Sfinții Zaharia și Elisabeta” – Maieru


 Centrul Rezidențial pentru Persoanele Vâstnice ”Sfinții Zaharia și Elisabeta” – Maieru


Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Sfinții Zaharia şi Elisabeta din comuna Maieru, județul Bistrița-Năsăud, funcționează în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Centrul funcţionează din anul 2015 ca serviciu social în regim rezidenţial pentru persoane vârstnice asigurând condiţii corespunzătoare de: informare în domeniu, identificare şi evaluare, găzduire pe o perioadă nedeterminată, servicii de asigurare a hranei şi suplimentelor nutrivite, servicii de îngrijire social-medicală, socializare şi petrecerea timplui liber, servicii de recuperare şi reabilitare, kinetoterapie, consiliere spirituală, consiliere psihologică, promovarea relaţiilor sociale, și altele.
Amplasarea este într-o zonă deosebit de pitorească cu un mediu ambiental liniştit şi confortabil.

Construcţia este nouă, realizată în baza unui proiect european de către Primăria Maieru care printr-un parteneriat de asociere în participațiune este administrată de către Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” filiala Bistriţa Năsăud.

Clădirea este compusă din P+1, 12 de camere cu 2 pers/cameră, televizor și baie proprie, sală de club, sală de recuperare şi întreţinere fizică, sală de mese, cabinet medical și un generos spațiu exterior de recreere special amenajat.

Personalul medical şi administrativ este format din profesionişti cu experienţă în domeniu, persoane cu înaltă probitate morală, selecţionat şi coordonat de către conducerea Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Filiala Bistriţa-Năsăud.
Avem amenajată și o capelă unde încercăm să ne îngrijim și de partea sufletească a beneficiarilor, astfel încât să simtă cu adevărat căldura unui cămin familial.
Cei interesați de serviciile oferite în acest Centru pot să ne contacteze la sediul Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud din Piața Unirii nr. 9 (clădirea Protopopiatului Ortodox Bistrița), la Biserica Ortodoxă din Maieru, pe pagina de Facebook: Centrul rezidential pentru varstnici Sfinţii Zaharia şi Elisabeta, sau la numerele:

0745522013 – Pr. Dan Cismaş

0766358632 – Dorel Negruşer